Френски гражданин, екстрадиран от България, е обвинен за атентатите в Париж

15245
Френски гражданин, екстрадиран от България, е обвинен за атентатите в Париж
Снимка: Getty Images/Guliver

Френските власти са повдигнали предварителни обвинения в тероризъм срещу френски гражданин, екстрадиран от България, който е свързан с нападателите от атентатите в Париж, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на източник от съда.

Фриц Жоли Жоашен ще остане в предварителния арест за най-малко четири месеца. Заподозреният бе задържан на 1 януари от българските власти на българо-турската граница въз основа на заповед за арест, издадена от Франция. Френската полиция подозира, че той е свързан с братята Коаши, които извършиха атентата срещу "Шарли Ебдо", при който бяха убити 12 души.

Франция арестува петима души при операция срещу джихадистка клетка

Петима души бяха арестувани при антитерористична операция на френските сили за сигурност в южния град Люнел, за който е известно, че ...

Повдигнатите на Жоашен предварителните обвинения са за участие в организирана престъпна група с цел подготовка на терористично нападение и опит да се присъедини към бойците в Сирия, посочи представителят на съда. Жоашен пристигна вчера във Франция от България. Пред френските съдии той заяви, че е искал да отиде в Турция на почивка, а не за да се присъедини към бойците в Сирия - и че е имал работа, която го е очаквала във Франция.

Случаят на Жоашен е различен от разследването на нападенията срещу "Шарли ебдо" и магазина за кашерни храни в Париж. Френските власти са повдигнали и на четирима други предварителни обвинения по подозрения за връзки с нападателите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа