Френските специални части най-вероятно са обкръжили двамата терористи

23506
Френските специални части най-вероятно са обкръжили двамата терористи
Снимка: Gettyimages

Заподозрените за атентата срещу френското издание "Шарли ебдо" са изоставили автомобила, с който се движеха по магистрала RN2. Според информация на вестник Le Figaro от полицейски източник терористите са се укрили в къща в района на Крепи-ан-Валоа. Там беше открито и бялото "Рено клио", с което те се движеха по магистралата.

Елитните подразделения на френската полиция за борба с тероризма вече се разполагат в района между Вийер-Котре и Крепи-ан-Валоа. Два военни хеликоптера "Пума" кръжат постоянно над града.

Стана ясно и, че в изоставената кола са намерени коктейли "Молотов".

Братята Шериф и Саид Куаши нахлуха в сряда (7 януари) в редакцията на френското седмично сатирично издание "Шарли ебдо" и разстреляха 12 души, сред които петима от най-добрите художници и карикатуристи, начело с главния редактор Стефан Шарбоние. Като причина за терористичния акт се сочи публикация във вестника на карикатура на един от лидерите на терористичната групировка "Ислямска държава" Абу Бакар ал Багдади, който се обяви за халиф.

Малко по-рано днес милиардерът Доналд Тръмп също взе отношение по "горещата" световна тема. Американецът коментира в личния си профил в Twitter причината за трагедията в "Шарли ебдо". Според Тръмп, забраната за носене на оръжие във Франция е довела до 12-те жертви в сърцето на Париж. "Ако беше свалена забраната за свободно притежание и носене на оръжие, всичко това можеше да не се случи", коментира Доналд Тръмп. Ако журналистите са притежавали оръжие, със сигурност биха могли да се защитят по време на нападението, смята американецът. Коментарът на Доналд Тръмп предизвика вълна от негативни реакции в социалните мрежи.

Руслан Трад: Екстремизмът може да бъде победен единствено в самото общество

Инициативата "Аз съм Ахмед“ започна малко след инициативата "Аз съм Шарди" в знак на почит към един от полицаите, които застанаха...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа