Германия е можела да предупреди за рисковете в украинско небе

4748
Германия е можела да предупреди за рисковете в украинско небе
Снимка: Gettyimages

Германското правителство е знаело за рисковете при прелитане на граждански самолети над източната част на Украйна още преди катастрофата на Боинга на Малайзийските авиолинии миналата година и не е предупредило германските авиокомпании, предадоха много германски медии в неделя.

Всички 298 пътници и членове на екипажа на полет MH17, две трети от тях – холандци, загинаха на 17 юли 2014 година, когато самолетът бе свален най-вероятно от ракета по време на полет над зоната на военни действия в източната част на Украйна. По това време Киев активно използваше военна авиация срещу сепаратистите, които отговаряха с противовъздушни средства, а в същото време допускаше граждански полети над зоната на военните действия.

Дипломатическа грама, изпратена от германското външно министерство няколко дни преди катастрофата на 17 юли съобщава, че ситуацията е "тревожна", а военен самолет на Киев е бил улучен в зоната над 6000 м височина, според информация, която имат електронните медии WDR и NDR, както и ежедневника "Зюддойче цайтунг" (Süddeutsche Zeitung), анонсирани в неделя, пише АФП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа