Германската икономика печели милиарди от имигрантите

19917
Германската икономика печели милиарди от имигрантите
Снимка: Thinkstock

Германската държава печели повече от имигрантите в страната, отколкото се е предполагало досега. 6,6 милиона души без паспорт живеят в страната и приносът им в държавната хазна е от голямо значение. Това установи мащабно проучване на фондация Bertelsmann.

През 2012 г. имигрантите са вкарали 22 млрд. евро в държавната хазна на Германия, плащайки данъци и социални осигуровки. Това е в пъти повече, отколкото хазната е платила във вид на социални помощи на чужденци с право на пребиваване. Митът, че имигрантите висят на социалните каси, е развенчан, коментираха всички големи германски медии.

Германия ще наказва имигранти, злоупотребяващи със социални помощи

Германия съобщи, че планира да наказва имигранти от ЕС, които злоупотребяват със системата й на социални помощи, след като предупрежд...

Всеки чужденец е внесъл средно по 3300 евро повече в хазната, отколкото е получил, информира в. "24 часа". В рамките на един живот всеки имигрант внася 22 300 евро повече, отколкото получава като трансфери.

Това означава, че държавата печели от прилива на чужденци, които от година на година стават все по-образовани и квалифицирани. От живеещите в Германия имигранти в момента страната печели 147,9 милиарда евро. Тук става дума само за хора, които нямат германски паспорт. Ако към тях прибавим и имигрантите, получили германско гражданство, печалбата ще се увеличи значително, тъй като хората, взели паспорт, обикновено са и добре трудоустроени.

Фондацията препоръчва да се обърне внимание и на образованието на имигрантите. Ако чужденците под 30 г., които живеят в Германия, изравнят образователния си статус с този на германците, това ще увеличи още дохода на държавата от данъците им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа