Хиляди излязоха в Москва и Санкт Петербург в памет на Немцов

19124
Хиляди излязоха в Москва и Санкт Петербург в памет на Немцов

Над 7000 души се събраха в центъра на Москва на траурния марш в памет на убития Борис Немцов, съобщи руското министерство на вътрешните работи.

Според агенция Франс Прес присъстващите вече наброяват над 10 000 души. Очаква се по план участниците в митинга да са близо 50 000 души, пише БГНЕС. Към 16:00 часа московско време вече се говори дори за 70 хил. души, макар че официалните данни на полицията са за 16 хил. души.

Шествие в памет на Немцов има и в друг голям руски град - Санкт Петербург. След запитване от организационния комитет на акцията градската управа на Санкт Петербург разреши възпоменателната проява вместо предвидения за днес и съгласуван по-рано антикризисен и антивоенен митинг на опозицията. Вчера жители на Санкт Петербург положиха цветя и запалиха свещи пред портрети на Немцов, поставени пред Соловецкия камък - паметник на жертвите на политическите репресии в Русия.

Известният руски политик Борис Немцов бе разстрелян с 4 куршума в центъра на Москва. Убийството стана на Големия Москворецки мост. Полицията започна операция "Залавяне", взети са всички мерки за задържане на убийците. По време на стрелбата 55-годишният Немцов е бил в компанията на украинския модел Анна Дурицкая.

Руският президент Владимир Путин и руският премиер Дмитрий Медведев осъдиха остро убийството и обещаха, че ще направят всичко възможно за залавянето на извършителите и организаторите на "този циничен акт".

Появи се запис на атентата срещу Борис Немцов

Една от камерите, използвани за онлайн прогнози за времето в Москва и показваща панорамни картини от руската столица, е заснела убийств...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа