И Приднестровието поиска да стане част от Русия

47274
И Приднестровието поиска да стане част от Русия

След като украинската автономна република Крим реши да се присъедини към Русия, и т.нар. Приднестровска република в Молдова или Приднестровието поиска да стане част от страната.

Председателят на Държавната Дума на Русия Сергей Наришкин е получил писмо от председателя на парламента на Приднестровието Михаил Бурла с апел да се преразгледа руското законодателство, така че да стане възможно присъединяването на нови територии към Русия, предаде УНН, позовавайки се на вестник „Ведомости".

Писмото е резултат от предложението за промяна на руски закон, така че процедурата да не изисква съгласието на страната, от която се прехвърля определена територия чрез международен договор.

По мнението на Бурла този законопроект прави възможно присъединяването не само на Крим, но и на Принестровието, предаде КРОСС.

Текстът бе внесен от депутатите от партия "Справедлива Русия", но те го оттеглиха в понеделник, защото включването на Крим във федерацията вече може да стане по сега действащия закон, тъй като Русия призна украинския полуостров за независима държава.

Одобрявате ли присъединяването на Крим към Русия?

След проведения в неделя, 16 март, референдум за статута на Крим полярността на мненията дори и в България стана още по-голяма. От една...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа