И Великобритания няма да признае референдума в Крим

12341
И Великобритания няма да признае референдума в Крим
Снимка: Getty Images/Guliver

В изявление пред британския парламент министър-председателят Дейвид Камерън заяви, че Великобритания няма да признае референдума в Крим и че всички междуправителствени отношения с Русия ще бъдат преразгледани, предава Анадолската информационна агенция.

"Ясно заявяваме, че референдумът в Крим тази седмица ще бъде незаконен, нелегитимен и няма да бъде признат от международната общност", каза Камерън, цитиран от БГНЕС.

Той добави, че е наредил незабавно преразглеждане на правителствените отношения с Русия. "Вече обявихме, че нито един министър или член на кралското семейство няма да посети Зимната параолимпиада в Сочи. Много от планираните министерски визити ще бъдат отменени поради сегашните обстоятелства", каза той.

В изявлението си Камерън добави, че двустранното военно сътрудничество с Русия ще бъде преразгледано с вероятност за неговото прекратяване. Той предупреди, че ако Москва не започне преговори с Украйна през следващите няколко дни, санкциите, включително замразяване на активи и забрана за пътуване, може да влязат в сила "до дни".

"Имаме тясно сътрудничество с нашите американски, европейски и други международни партньори за съставянето на списък с имена. Тези санкции наред с договорените мерки срещу Янукович и неговото обкръжение ще бъдат предмет на срещата с ключови международни партньори", каза той пред парламента.

Камерън призна, че санкциите ще имат последствия за Великобритания и други държави от ЕС, но бъдещето на Острова зависи от един свят, в който държавите "спазват правилата".

"Ние трябва да се изправим срещу агресията, да издигнем международните закони и да подкрепим украинското правителство и украинския народ, който иска свободата да избира собственото си бъдеще. Това е правилно за Украйна, правилно за Европа, правилно за Великобритания", каза Дейвид Камерън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа