И в Белгия са били предотвратени терористични актове

30629
И в Белгия са били предотвратени терористични актове

През последните няколко месеца специалните служби на Белгия да предотвратили серия терористични актове. Атентатите са били подготвяни от белгийци от мюсюлманското вероизповедание, завърнали се от Сирия, където са се сражавали на страната на радикалистите, съобщи ИТАР-ТАСС.

Всички заподозрени в подготовката на терористичните актове са арестувани.

"Ислямска държава" освободи 49 пленени турци без да иска откуп

49 сътрудници на турското консулство в иракския град Мосул, пленени през юни от "Ислямска държава", са били освободени след преговори, ...

Информацията не е била разпространена по-рано, за да не се всява паника сред населението. По информация на местните медии, от Сирия в Белгия са се върнали около 90 поданици на кралството, всеки девети от които е планирал терористични актове, като този при стрелбата пред еврейския музей в Брюксел.

Ислямистите от Европа

В редиците на радикалните ислямисти в Сирия се сражават около 300 белгийци, но има и граждани на други държави.

По данни на Франция, около 900 граждани на републиката воюват на страната на ислямистите в Близкия Изток, предимно в Сирия и Ирак. Французи има и в редиците на „Ислямска държава”.

По данни на Европол Франция заема първо място в континентална Европа по брой на привърженици на радикалния ислям.

Австралия в шок: Джихадисти готвели публични обезглавявания на австралийска територия

Цели 15 души бяха задържани в рамките на най-голямата контраатерористична операция в историята на Австралия. Всички задържани най-вероя...

Повече от 200 французи са заподозрени в извършването на терористични актове на територията на Сирия. В Париж има опасения, че с завръщането си ислямистите могат да се заемат с организирането на терористични актове във Франция.

Контраразузнаването на Германия е обявило, че от началото на конфликта в Сирия, в арабската република, на страната на радикалните групировки, са заминали 320 души, 25, от които са били убити.

Общо около 2 хил. граждани на Европа воюват в Сирия като наемници.

Припомняме, че само преди два дни бе съобщено, че 15 души са били задържани в рамките на най-голямата контраатерористична операция в историята на Австралия.

Всички арестувани най-вероятно са членове на „Ислямска държава”, а арестите бяха извършени заради намерението на обвиняемите да извършат „показни убийства”, включително да обезглавяват заложници на публично място.

Десетки имами призоваха Алън Хенинг да бъде освободен

Десетки британски имами и други мюсюлмански лидери призоваха, плененият доброволец Алън Хенинг, да бъде освободен, съобщи Independent....

Според предварителна информация планът е включвал отвличане на случайни граждани, но то е трябвало да стане на публични места, а след това заложниците да бъдат изправени пред флага на „Ислямска държава” и да бъдат обезглавени. Със сигурност такава акция е трябвало да стане факт в Сидни. Подробности обаче не са известни – австралийската полиция отказва да предостави повече детайли.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа