Илияна Йотова: Гърците изнесоха на гърба си грешната реформа на Еврозоната

16012
Илияна Йотова: Гърците изнесоха на гърба си грешната реформа на Еврозоната
Снимка: БГНЕС

„Гърците изнесоха на гърба си грешната реформа на еврозоната“, така коментира ситуацията в южната ни съседка евродепутатът Илияна Йотова в предаването „Панорама“ по БНТ.

Според Йотова се премълчава грехът на европейските институции по отношение Гърция. Тя смята, че гърците са наказани несправедливо и че не са мързелив народ. Гръцката политика премина през страхотни съкращения в публичната сфера и намаляване на доходите на гражданите. „Трябваше да има глътка въздух за тези хора, за да се задейства икономиката. Само с бюджетни рестрикции не става“, допълни Йотова.

Еврозоната ще изостави Гърция, ако резултатът от референдума е "Не"

Ръководителят на Еврогрупата Йерун Диселблум заяви, че Еврозоната няма да може да подкрепи Гърция, ако отговорът на предстоящия референ...

Според вицепремиера Меглена Кунева Европа поема отговорността си за ситуацията в Гърция. Кунева подчерта, че е изненадана от това, че правителството на Алексис Ципрас при толкова висока подкрепа на своите избиратели, не съумява да намери компромисно решение.

Кунева даде да се разбере, че щом други държави от Европейския съюз са излезнали от кризите чрез баланс на публичните финанси и фискална дисциплина, значи и Гърция може да се справи с това предизвикателство.

Илияна Йотова коментира, че гръцкият премиер Алексис Ципрас се е опитвал да поиска от Европа глътка въздух за гръцката икономика. „И тогава въпросът за Гърция излезе от финансовите си параметри и стана политически“, каза евродепутатът.

По думите на Йотова има алтернативна политика на тази, която се предлага тройката кредитори (Международният валутен фонд, Европейската централна банка и Европейската комисия) и това е политиката на настоящото правителство на Ципрас.

Лагард: Гърция беше добре, преди "Сириза" да дойде на власт

Гръцката икономика е била на пътя на възстановяването, преди партията на радикалната левица "Сириза" да дойде на власт. Това заяви упра...

Кунева допълни, че когато се обещават неща на избори и когато не се изпълняват, се случва точно това, което виждаме с Гърция. „Когато обещаеш нещо на хората в една предизборна кампания, не трябва да ги лъжеш. За мен това е гершна политика“, смята вицепремиерът Кунева.

Тя коментира и съдебната реформа. Според нея нещата напредват и има много голям заряд промените да се случат.

 

 

Еврогрупата не се съгласи да продължи помощта за Гърция

Финансовите министри на страните в еврозоната (еврогрупата) не се съгласиха в края на деня да продължат програмата за помощ на Гърция....

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа