Инфанта Кристина ще бъде съдена

27344
Инфанта Кристина ще бъде съдена
Снимка: Getty Images / Guliver

Испанската инфанта Кристина - сестра на крал Фелипе Шести, ще бъде съдена за данъчни престъпления. Информацията съобщи съдът в Палма де Майорка на Балеарските острови, където се разследва аферата, съобщи Франс прес.

49-годишната Кристина де Бурбон е първият член на испанското кралско семейство, който ще бъде изправен пред съд, откакто монархията бе възстановена през 1975 г., припомня БТА.

Испански съд даде зелена светлина за процес срещу инфанта Кристина

Испански съдия постанови, че срещу сестрата на крал Фелипе Шести инфанта Кристина и нейния съпруг трябва да бъдат повдигнати обвинени...

Съдия Хосе Кастро отхвърли днес прокурорската препоръка Кристина да бъде глобена, а делото да е само срещу съпруга й Иняки Урдангарин, отбеляза Асошиейтед прес. Съдията счита, че инфантата е пряк съучастник в укриване на данъци в размер на 337 138 евро чрез фирмата "Айзоон", на която тя се е явявала съсобственик, заедно с мъжа си.

Припомняме ви, че обвинението срещу сестрата на испанския крал Кристина за пране на пари беше свалено. Въпреки това тя ще бъде съдена за данъчна измама.

Съпругът на инфантата Иняки Урдангарин е заподозрян, че заедно с бивш сътрудник е завлякъл 6,1 милиона евро държавни пари чрез сдружението с идеална цел "Ноос". Кристина е подозирана, че е сътрудничила активно със съпруга си, използвайки за лични цели част от откраднатите суми.

Двойката беше отстранена от официалната дейност на кралското семейство.

Глоба грози испанската инфанта, съпругът ѝ може да влезе за 17 години в затвора

Съпругът на испанската инфанта Кристина Иняки Урдангарин е заплашен от 17 години затвор, а самата инфанта може да бъде глобена с 600 хи...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа