Информацията за трета терористична атака в Париж се оказа фалшив сигнал

23020
Информацията за трета терористична атака в Париж се оказа фалшив сигнал
Снимка: Getty Images/Guliver

Възможно е да има трета атака във Франция, съобщи Sky News. На известния площад "Трокадеро", който е една от големите туристически атракции на града, са заснети полицаи, които с извадено оръжие заемат позиции до един от павилионите. Повече подробности засега няма.

Минути по-късно френският вътрешен министър Бернар Казаньов обяви, че на "Трокадеро" няма нищо смущаващо и е имало погрешна информация за инцидент. Оказа се, че хора на метростанцията на площада помислили, че на перона на подземната железница имало въоръжен човек, което не било вярно.

"Шарли ебдо" се мести на тайно място

Редакцията на френското издание "Шарли ебдо" се премести от настоящия си адрес поради съображение за сигурност. Мястото, където се мест...

Междувременно се появи информация, че в нападнатия магазин за хранителни стоки в Източен Париж има двама терористи - мъж и жена. Предполага се, че това са заподозрените за убийството на френската полицайка, извършено в парижкото предградие "Монтруж" вчера (8 януари). Френската полиция разпространи снимките на 32-годишен чернокож мъж на име Амеди Кулибали и 26-годишна жена от арабски произход на име Хаят Бумедине, които се считат за заподозрени.

При атаката над магазина бяха взети шестима заложници, съобщава се и за две жертви.

Заради напрегнатата обстановка магазините за хранителни стоки и заведенията във френската столица затварят едно след друго. От 16:30 часа българско време предстои среща на френския президент Франсоа Оланд заедно с всички директори на различните френски служби за сигурност.

* Информацията е актуализирана

Мъж взе заложници в хранителен магазин в Париж, има убити*

Нова стрелба в Париж, този път в квартал "Венсен", предаде електронното издание на френското издание "Монд". Нападението доведе до нов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа