Ирландците казаха "Да" на гей браковете

8708
Ирландците казаха "Да" на гей браковете
Снимка: Getty Images/Guliver

Ирландски политически наблюдатели от двата лагера на дебата относно гей браковете казаха, че първите отворени урни при преброяването на гласовете от вчерашния референдум сочат солидна победа на привържениците на легализирането на еднополовите бракове, предаде Асошиейтед прес, цитирана от Дарик.

Загубата си признаха и активистите на кампанията за гласуване с "не". Преброяването се наблюдава от представители от двата лагера. Всички първоначални данни както от столицата Дъблин, така и от селските райони показват мнозинство в полза на поправка в конституцията, която ще разреши гей сватбите. Това е първи общонационален референдум по този въпрос в света.

Ирландия гласува на референдум за гей браковете

Република Ирландия гласува днес на референдум за разрешаване на еднополовите бракове, предаде БГНЕС. "От историите, които съм чувал пр...

Според Кевин Хъмфри - министър в правителството, гласовете "за" са над 75 процента в неговия избирателен район в Югоизточен Дъблин. Той предсказа убедителна победа на гласувалите "за", когато официалните резултати бъдат оповестени по-късно днес.

Същото потвърди и лидерът на партията "Фина фойл" Майкъл Мартин, която е традиционно най-близка до Католическата църква, но като всички останали партии подкрепи в кампанията си легализирането на еднополовите бракове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа