Испания арестува 89 души за трафик на хора

4565
Испания арестува 89 души за трафик на хора
Снимка: Gettyimages

Испанската полиция е арестувала 89 души, които са заподозрени в участие в мрежа за трафик на хора, която е прекарвала китайски граждани в страни от Европа като Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ, съобщи агенция Ройтерс.

Мрежата, която е била ръководена от китайски и пакистански граждани, е използвала Испания като транзитен пункт и място за настаняване на хора като за тази цел е разполагала с апартаменти в северната част на страната, се казва в съобщение на вътрешното министерство.

Нидал Алгафари призова прокуратурата да изгони брат му, ако е замесен в каналджийство

Даже глава на мафията – така социологът Нидал Алгафари коментира информацията, че доведният му брат Басел Алгафари е организатор ...

Трафикантите са искали до 20 000 евро на човек за извеждането в друга страна – половината платени предварително, а другата част при пристигането си в желаната от тях дестинация.

Четирима от задържаните може да получат обвинения за участие в криминална организация, фалшифициране на документи и престъпления срещу чуждестранни граждани. Останалите 85 ще бъдат обвинени само във фалшифициране на документи и престъпления срещу чужденци, съобщиха още от министерството.

Разследването е започнало, след като няколко души с фалшиви паспорти, идващи от Северна Корея, Япония, Малайзия и Португалия, са били арестувани на испански летища.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа