Испания е посрещнала 28 млн. туристи през първото полугодие

9889
Испания е посрещнала 28 млн. туристи през първото полугодие

Рекордните 28 милиона чуждестранни туристи се стекоха в Испания през първата половин година. Голяма част от тях са били германски и британски туристи, съобщи правителството.

Броят на чуждестранните посетители се увеличи със 7,3% спрямо същия период миналата година, когато страната отново постави рекорд по туристи, съобщи Министерството на туризма.

В Испания водят туристите…за гъби

От 13 януари та чак до края на месец юни Испания ще води своите гости за гъби. Нетрадиционният проект се реализира от община Прадехон в...

Туризмът, който е основен стълб на икономиката на Испания, се бори за растеж, след като успешното за бранша десетилетие се срина през 2008 г., оставяйки всеки четвърти без работа. Това става ясно от информацията на АФП.

Размириците в други страни като Египет и Турция са дали тласък на европейските туристи към Испания - третата най-посещавана страна в света.

Британските летовници оглавяват списъка с 6,5 милиона посещения за първото полугодие, увеличение с 5,8% спрямо 2013 г. На второ място са германските туристи, които са се увеличили с 8,8% до 4,7 милиона, следвани от французите с 4,2 милиона посетители, отбелязващи ръст от 10,3% спрямо 2013 г.

Най-посещавани са Канарските острови, Каталуния и Андалусия. Миналата година Испания се върна под номер три в световния туризъм с рекордните 60,6 милиона посетители, нареждайки се след Франция с 83 милиона и САЩ с 67 милиона туристи, информира БГНЕС.

България по-скъпа дестинация от Испания и Чехия

България се нарежда сред най-евтините дестинации за британските туристи, но въпреки това излиза по-солено на летовниците от слънчева ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа