Изтече времето, което дадоха похитителите на турския прокурор. Чути са изстрели*

8564
Изтече времето, което дадоха похитителите на турския прокурор. Чути са изстрели*

Турският прокурор Мехмет Кираз, разследващ смъртта на Беркин Елван, починал след удар от полицията по време на антиправителствените протести през 2013 година, е бил взет като заложник от крайно лявата група Революционна народна освободителна партия-Фронт (DHKP-C). Похитителите заплашват да убият прокурора, пише българският блог за Близък изток Интидар.

След като силите за сигурност са оказали натиск върху вратата на стаята, в която са похитителите са чути 2 изстрела.

Въоръжени в Истанбул взеха прокурор за заложник

В Истанбул въоръжени нападатели взеха за заложник прокурора Мехмет Селим Кираз, който разследва смъртта на младеж, ранен от полицаи по ...

Групата даде срок на властите да 15:36 ч. да изпълни исканията им, сред които:

1. Полицаят, убил Беркин Елван, да направи самопризнания с излъчване на живо, пред екран.

2. Полицаите да бъдат съдени пред народен съд.

3. Всички, които са участвали в протестите за Беркин Елван и именно поради тази причина са арестувани, уволнени или има дела срещу тях, да бъдат оневинени.

4. Да бъде осигурено сигурното напускане на похитителите на сградата, след тези 3 часа.

Спиране на тока парализира Турция

Мащабно спиране на тока предизвика хаос в много краища на Турция, спирайки метрото на Истанбул и столицата Анкара, съобщават властите ...

5. Установяване на комуникация с делегация, която да бъде създадена. Хората, които искат да присъстват в делагацията: Юмит Коджасакал (Ümit Kocasakal), Сезгин Танръкулу (Sezgin Tanrıkulu), адокат от Сдружение за съвременни адвокати, и един народен представител.

След като държавният прокурор Мехмет Кираз беше взет за заложник, бяха публикувани снимки, на които прокурорът е с опряно до главата оръжие. До 15:36 часа бе срокът за властите да реагират, след което прокурорът ще бъде убит.

Беркин Елван почина на 11 март, 2014 година, след прекарани 269 дни в кома, която е факт след като е бил ударен от метална кутия на сълзотворен газ по време на протестите "Гези".

Кираз е назначен за прокурор на спорният случай преди 6 месеца.

Бащата на Беркин Елван, Сами Елван, направи изявление от туитър акаунта на Беркин Елван, който гласи: "Аз съм Сами Елван! Не искам никой да пострада! До ден-днешен само и единствено съм искал справедливост и справедлив съдебен процес".

Турция: нов закон - нова полицейщина

С пакет от мерки за сигурност турското правителство увеличава правата на полицията и позволява употребата на оръжие срещу демонстранти....

В свое изявление главният прокурор на Истанбул, Ведат Йигит казва: "На етажа, на който се намират похитителите, в момента са специалните служби на полицията. Водим преговори с тях. Преговорите продължават да текат чрез пожелано от тях лице."

Похитителите в Истанбул са влезли в съдебната палата по същото време, по което нямаше ток на много места в Истанбул. Най-вероятно заради това нападателите са успели да вкарат оръжие в сградата, тъй като не са работили детекторите.

*Информацията е актуална към 16,17 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа