Ясна е самоличността на 225 от 298 души, загинали на борда на MH17

13124
Ясна е самоличността на 225 от 298 души, загинали на борда на MH17
Снимка: Gettyimages

Експерти по съдебна медицина са идентифицирали общо 225 жертви от сваления над Украйна самолет на Малайзийските авиолинии. 14 нови имена са съобщени на опечалените семейства, предаде БГНЕС.

"От тези 14 жертви 7 са холандци и 7 са от друга националност", се казва в изявление на холандското Министерство на правосъдието, като се добавя, че националностите на жертвите няма да бъдат съобщени по нареждане на съответните посолства.

Полет MH17 на Малайзийските авиолинии беше взривен над Източна Украйна на 17 юли. Загинаха всички 298 души на борда, 193 от които холандци. Резултатите от първоначалния доклад на екипа експерти по самолетни катастрофи, начело на който са холандски специалисти, показват, че самолетът е ударен от противовъздушна ракета. Киев и Запада обвиниха украинските сепаратисти, че са го свалили с ракета земя-въздух "Бук", доставена от Русия. Москва отрича тези обвинения и прокара тезата, че украински боен самолет е изстрелял ракета въздух-въздух.

Миналия месец съдебните експерти прекратиха издирването на телата от жертвите поради сблъсъци между Киев и проруските сепаратисти близо до мястото на инцидента в североизточната част на Донецк. Миналата седмица холандският премиер Марк Рюте каза, че все още е "твърде опасно" следователите да отидат на мястото на трагедията, а холандските експерти, които са в Украйна, ще се върнат в Холандия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа