Камерън постави 4 условия, за да остане Великобритания в ЕС

5520
Камерън постави 4 условия, за да остане Великобритания в ЕС
Снимка: Getty Images / Guliver

Британският премиер Дейвид Камерън е уверен в постигането на четири ключови цели в предоговарянето на отношенията на Великобритания с ЕС и предупреди, че Великобритания ще „преосмисли” членството си, ако те не бъдат изпълнени. Това предаде AFP.

В реч, определяща целите на неговите условия за членство в ЕС, Камерън заяви, че това единственият шанс на Великобритания. Камерън подчерта, че членки на ЕС, които са запазили своите валути, трябва да бъдат третирани при равни условия с членовете на еврозоната.

Изискванията на премиера са фокусирани върху три други ключови области - по-голяма конкурентоспособност, изключването на Великобритания от "все по-тесен съюз", възможност националните парламенти да блокират европейски решения и да анулират вече влезли в сила закони, както и ограничаване на някои социални привилегии за мигрантите в ЕС. Камерън заяви, че иска по-голям контрол върху свободата на движение в блока от 28 държави, и заяви, че ЕС трябва да се справи с "липсата на демократичен контрол".

"Аз съм напълно уверен, че ще постигнем споразумение, което ще работи както в полза на Великобритания, така и на партньорите ѝ от ЕС”, допълни британският премиер. "Не се съмнявам, че с търпение, с добра воля, и с изобретателност това може да бъде постигнато. И че по този начин ние можем да направим Великобритания и цяла Европа по-безопасни и по-проспериращи за бъдещите поколения”, заяви още Камерън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа