Камерън потвърди, че ще организира референдум за членството на Великобритания в ЕС

7421
Камерън потвърди, че ще организира референдум за членството на Великобритания в ЕС
Снимка: Getty Images/Guliver

Великобритания ще проведе референдум за членството си в ЕС и ще направи всичко възможно, за да запази единството на страната.

Това заяви британският премиер Дейвид Камерън след парламентарните избори, които Консервативната партия спечели с абсолютно мнозинство.

"Ние ще проведем референдум за бъдещето ни в Европа. Обещаваме да запазим страната обединена", заяви Камерън, предаде БГНЕС.

"Ние сме на прага на нещо специално в тази страна. Ние можем да направим Великобритания място, където добрият живот е достъпен за всички, които желаят да работят и да живеят съгласно правилата. Заедно, ние можем да направим Великобритания още по-велика“, заяви Камерън.

От Европейската комисия очакват предложенията на британския премиер Дейвид Камерън за реформите на ЕС.

"Ръководителят на ЕК Жан-Клод Юнкер заяви, че първо иска да види предложенията на Великобритания за реформи в отворен, отзивчив и конструктивен дух, който характеризира отношенията на ЕК с всички членове на ЕС. Ние сме готови да ги обсъдим", заяви говорителят на ЕК Маргаритис Схинас.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изрази надежда, че новото правителство на Великобритания ще убеди британците да запазят членството си в ЕС. „Разчитам, че новото правителство на Великобритания ще убеди Обединеното кралство да остане в ЕС. Готов съм да помогна за това“, се казва в изявление на Туск, цитирано от ТАСС.

Камерън печели с абсолютно мнозинство

Консервативната партия на Дейвид Камерън спечели изборите във Великобритания с абсолютно мнозинство в Камарата на общините. До момента...

Едно от ключовите предизборни обещания на Камерън, който спечели изненадваща победа на провелите се вчера парламентарни избори, бе през 2017 г. да организира референдум за членството на Кралството в европейския блок.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com