Камерън се застъпва за членство в ЕС, но при по-добри условия за Великобритания

3809
Камерън се застъпва за членство в ЕС, но при по-добри условия за Великобритания
Снимка: Gettyimages

Британският премиер Дейвид Камерън се застъпи за оставането на Великобритания в ЕС, но при по-добри условия, информира БГНЕС.

В интервю за Би Би Си ръководителят на Консервативната партия изрази надежда, че Великобритания ще получи това, от което е нуждае, за да остане в „една реформирана Европа”, каза той.

Камерън: Великобритания не може да поеме повече бежанци

Британският премиер Дейвид Камерън бе обвинен в безсърдечност, след като настоя, че Великобритания не може да поеме повече бежанци от р...

От победата на Консервативната партия в парламентарните избори през май, Камерън обикаля европейските столици и договаря подобряването на условията на членство в ЕС. Великобритания не е доволна от големия брой имигранти, влизащи в страната от Източна Европа, както и от ограничените правомощия на парламента на Кралството.

Камерън, който обеща по време на предизборната кампания да проведе референдум за членство в ЕС до края на 2017 г., е убеден, че ще бъде в състояние да изпълни своите обещания. Ако позицията на Лондон не бъде чута, министър-председателят не изключи по-голямата част от британците да кажат "не" на членството в ЕС. „Не изключвам нищо”, допълни премиерът.

Междувременно в публикувано днес интервю на "Сънди телеграф", главата на правителството заявява, че не бърза да провежда референдум. Британските медии не изключват възможността Камерън да се опита да проведе референдум скоро, възползвайки се от това, че повечето граждани не подкрепят скъсването на отношенията с Брюксел. Мнението им обаче започва да се колебае през последните седмици на фона на бежанската криза в Европа, която може да промени обществените нагласи във Великобритания.

Според последните проучвания повече от половината от гражданите на страната са готови да подкрепят идеята за напускането на ЕС.

Камерън: Няма нужда от нов референдум за Шотландия

Няма необходимост от провеждане на нов референдум за независимостта на Шотландия, тъй като предишният, на който идеята бе отхвърлена,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа