Каспаров: Убиха Немцов, защото разкриваше кражбите на Путин

21801
Каспаров: Убиха Немцов, защото разкриваше кражбите на Путин
Снимка: Getty Images / Guliver

Бившият световен шампион по шахмат Гари Каспаров призна, че е шокиран от новината за убийството на опозиционер №1 в Русия Борис Немцов. Минути след разтърсващата вест, която разпространиха руските медии, той коментира случилото се в профила си в Twitter.

Каспаров призна, че е съкрушен от бруталното убийство. "Застрелян е 4 пъти - по един куршум за всяко от децата му", написа шахматният шампион, който е другият известен "враг" на руския президент Владимир Путин.

Немцов преди 18 дни: Страхувам се, че много скоро Путин ще ме убие!

Разстреляният късно в петък вечерта насред Москва руски опозиционер Борис Немцов е очаквал смъртта си. Точно преди 18 дни, на 10-и февр...

"Той преследваше всяка неправда и разкриваше истината за милиардите и кражбите на Путин. Не им оставяше шанс да забравят за престъпленията си и го накараха да замлъкне. Убиецът е стрелял хладнокръвно в гърба. Това не е обир. Няма логична причина да бъде убит, освен желанието да режима да го премахне. Аз бях по-радикален от него. И постоянно му казвах "Безсмислено е да правим избори, режимът няма да се промени по този начин. Мащабът на Борис вече не беше удобен на Русия. Той винаги вярваше, че може да промени страната отвътре и без насилие. Но от 2012 година насам аз не бях съгласен с него. Когато спорехме, Борис ми казваше, че съм припрян, че в Русия трябва да си търпелив за промяна. Той вече никога няма да я види. Да почива в мир!".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа