Кери: Не знаем нищо за убийството на Немцов

35432
Кери: Не знаем нищо за убийството на Немцов
Снимка: БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че американското разузнаване няма никаква информация за това кой стои зад убийството на руския политик Борис Немцов, предаде БГНЕС.

"Нямаме информация. Дори и да имахме, нямаше да правим коментари. Но ние нямаме", заяви Кери в интервю за телевизия ABC.

Той също така призова за "цялостно, прозрачно и истинско разследване, насочено не само към опит да намерят извършителите, но и потенциалните поръчители на убийството".

Според Кери Немцов е искал подобряване на отношенията между Русия и другите страни. По време на мандата му като заместник министър-председател той направи много за подобряване на отношенията на Русия със САЩ.

"Ние сме дълбоко натъжени от убийството му и се надяваме, че властите ще проведат надеждно разследване, за да разберат кой стои зад покушението", заяви ръководителят на американската дипломация.

Междувременно стана ясно, че около 21 хиляди души са взели участие в шествието в Москва в памет на Немцов, сочат данните на руската полиция. В началото на събитието властите съобщиха за 7000 участници, а към 16:00 часа бяха преброени 16 хиляди души. Според организаторите на събитието пък към процесията са се присъединили 70 хиляди души.

Арест на шествието в памет на Немцов - на украински депутат

Украински депутат бе задържан по време на траурното шествие в памет на Борис Немцов в Москва, предаде Интерфакс. Депутатът е Александъ...

По време на процесията хората издигаха различни лозунги, сред които „Няма да забравим, няма да простим“, „Героите не умират“, „Куршумите простреляха всеки от нас“.

Докато се провеждаше шествието московските власти обявиха, че са готови да обмислят предложението за увековечаване на паметта на Борис Немцов. Властите посочиха, че ще обмислят идеята, ако поддръжниците на опозиционера отправят такова искане. По-рано съмишлениците на убития политик заявиха, че планират да повдигнат въпроса за увековечаването на паметта му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com