Кери уверява, че САЩ иска да "охлади" ситуацията в Украйна

18436
Кери уверява, че САЩ иска да "охлади" ситуацията в Украйна
Снимка: Getty

САЩ работят много усилено, за да деескалират ситуацията в Украйна, заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери след срещата си с бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Ние се надяваме, че в следващите години разговорите, които се провеждат ще доведат до резултат и ще могат да доведат до спазване на Минското споразумение, както и че Русия ще се отдалечи от идеята за отмъщение, каза още Кери. Той изрази надежда Русия да не се занимава с отмъщение. Ние смятаме, че е много важно е да бъде уважаван суверенитета на България, подчерта той.

Относно посещението му във Франция Кери каза, че чрез посещението му там той иска да покаже, че САЩ са добри приятели на Франция и че отношенията им са много близки.

Има няколко американски граждани, които са заложници в различни места. Ние във всяка среща, която провеждаме, независимо кой от нашите висши служители я прави, поставяме въпросите за тяхното освобождаване, продължи Кери с темата за тероризма.

По въпроса за евентуални преговори в Париж за отвлечени американци от Боко Харам Кери заяви: "Ние ще сме в Париж по едно и също време, нашите екипи ще са там. Няма решение дали нашите екипи ще разговарят там. Нека да кажа много ясно по отношение на Харам и по отношение на скорошните кланета - това са ужасяващи кланета. "Боко Харам" продължават да правят това, което е изключителна заплаха, заплашват всички наши ценности. Те застрашават с техния тероризъм. С външния министър на Великобритания Филип Хамънд говорихме за "Боко Харам", за изборите, които ще се случат до няколко седмици", каза Кери.

Няма никакво съмнение, че светът е решен да се бори с организации като ИДИЛ и "Боко Харам", подчерта държавният секретар на САЩ и добави, че "Боко Харам" се открояват от тази група от организации, срещу нашата ценностна система".

Украинска "калинка" поема тамошната ДКЕВР

23-годишен украинец без образование в сферата на енергетиката е назначен за и.д. ръководител на Националната комисия по регулацията н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа