Киев обяви край на издирвателните работи около катастрофата

16023
Киев обяви край на издирвателните работи около катастрофата
Снимка: Gettyimages

Приключена е работата по издирването на загиналите пътници от сваления малайзийски самолет, обяви украинският вицепремиер Владимир Гройсман, цитиран от ИТАР-ТАСС

Той добави: "Работата по издирването на телата е завършена, намерени са 282 тела. След 19:00 (местно време) влакът с тленните останки ще замине за Харков, където се намират 31 експерти".

Украйна ще иска обявяване на ДНР и ЛНР за терористични организации

Президентът на Украйна Петро Порошенко съобщи, че Украйна подготвя международни искове за признаване на самопровъзгласилите се Луганс...

В самолета обаче е имало 298 души и не е ясно защо вицепремиерът е обявил края на дейността, след като не са намерени още 16 тела. По думите му Киев е "взел решение да се съгласи с преместването на телата в Нидерландия", информира БГНЕС.

От думите на Гройсман стана ясно, че освен телата на 282 жертви са открити и 87 телесни части от останалите 16 жертви, предаде ИТАР-ТАСС.

Междувременно влаковата композиция с хладилни вагони, в които се намират над 280 тела на жертви от самолетната катастрофа в Украйна, напусна гара Торез в контролирана от сепаратистите територия, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Влакът ще отиде в Харков, където телата ще бъдат идентифицирани от 31 експерти и предадени на семействата, информира БТА. 

Самолетната катастрофа в Украйна според руските медии

В руските медии се разгоряха дебати относно това кой трябва да бъде посочен за виновен за самолетната катастрофа в Източна Украйна. ...

Заминаването на влака бе забавено заради искането на проруските бунтовници той да бъде придружен от международни експерти, а не от украинските власти.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа