Киев влезе с танковете в Славянск, има жертви

32735
Киев влезе с танковете в Славянск, има жертви
Снимка: Getty Images/Guliver

Украинската армия започна щурм срещу контролирания от бунтовниците град Славянск, като изпрати бронетранспортньори и един хеликоптер.

Според местния сайт Slavgorod.com.ua са загинали двама мъже, има и няколко ранени. По данни на украинското вътрешно министерство са убити петима руски активисти.

„В хода на антитерористичната операция подразделенията на МВР и МО отблокираха и унищожиха 3 блокпоста на незаконни въоръжени формирования в североизточната част на Славянск. По време на въоръжения сблъсък са ликвидирани до петима терористи. От страна на участващите в АТО един боец е ранен”, съобщава МВР на Украйна.

Няколко бронетранспортьора преминали покрай изоставена от бунтовниците горяща барикада и заели позиция на входа на града. Чувала се престрелка, докато хеликоптер прелитал над града. Проруски въоръжени мъже в Славянск се изтегляли в отбранителни позиции.

Говорителката на сепаратистите Стела Хорочева заяви пред Франс прес, че всички цивилни са получили заповед да се изтеглят контролираното от бунтовниците кметство. "Въоръжените мъже, които отбраняват кметството в града, ще останат", каза още тя.

Самопровъзгласилият се за кмет на Славянск Вячеслав Пономарев обяви, че ще бъде „разтрелян всеки, у когото бъдат открити листовки”. Става дума за разпространените от украинските сили листовки с указания за мирното население, предаде УНИАН.

Заради кървавия Великден Славянск с комендантски час

Проруските сили обявиха комендантски час в Славянск (Донецка област), заради престрелката в ранните часове край града, при която са бил...

МВР на Украйна съобщи, че при провеждането на антитерористичната операция в град Славянск, Донецка област, са били разпространени листовки, в които населението се призовава към спокойствие, да не напуска домовете си, да не се оставят децата без надзор, да не се поддава на провокации и да не изпълнява престъпните заповеди на самопровъзгласилата се власт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа