Ключов свидетел на изтезания в сирийските затвори, е бежанец в Германия

6012
Ключов свидетел на изтезания в сирийските затвори, е бежанец в Германия
Снимка: Gettyimages.com

Един от сирийските правителствени войници, участвали в заснемането на масови мъчения, чиито снимки бяха публикувани в началото на 2014 година, е бежанец в Германия. За това съобщи арабското издание „Заман ал Уасл“.

Мохамад Ахмад Тафанкджи е влязъл в Германия преди 25 дни и сега живее с майка си и двамата си братя в лагер в Карлсруе. Тафанкджи е ключов свидетел за доказването на масовите мъчения в сирийските затвори. Телата са били заснемани в болница 601 в квартал „Маззе“ в сирийската столица Дамаск.

ООН обяви правителство на националното единство за Либия

Пратеникът на ООН за Либия предложи правителство на националното единство за Либия, след месеци на трудни преговори между двете съперни...

Изтеклите снимки показват доказателства за извършване на мъчения, извършени не само в затворите, но и в центровете за задържане на сирийския режим над 11 000 арестанти.

В средата на 2013 година, екип от военни прокурори и съдебни експерти, анализираха 55 000 снимки, направени и предоставени от сирийски дезертьор с кодово име „Цезар“, който сега живее извън Сирия със семейството си на неизвестно място, съобщава CNN.

Членовете на екипа споделят своите констатации съвместно със CNN и британското издание „Гардиън“ на 20 януари 2014 година. Снимките показват стотици безжизнени тела с признати на глад, брутален побой, задушаване и други форми на изтезания.

По случая има доклад за извършено военно престъпление, написан от съдебни експерти и прокурори. Сър Дезмънд де Силва, бивш главен прокурор на Специалния съд за Сиера Леоне, в интервю за CNN, оприличи образите от снимките на кадрите от Холокоста и нацистките лагери на смъртта.

Цивилни жертви и ранени при нови руски удари в Сирия

Днес сутринта руските военновъздушни сили са извършили поредни въздушни удари в Сирия. При атаките в провинция Хама и областите, гранич...

Сирия не е член на Международния наказателен съд. Единственият начин съдът да преследва някой от Сирия е със сезиране от Съвета за сигурност на ООН.

Автор: Руслан Трад

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа