Кметът на Вилнюс поиска да купи гръцки острови

6530
Кметът на Вилнюс поиска да купи гръцки острови

Кметът на литовската столица Вилнюс Артурас Зуокас излезе с предложение да купи от гръцкото правителство няколко неголеми острова, ако цената е разумна. Според градоначалника, един такъв неголям остров би трябвало да струва около 5 милиона долара, предаде БЛИЦ.
Зуокас не изключва и възможността, че ако се вземат няколко острова, цената им може и да падне, особено на фона на икономическите проблеми на балканската държава в последно време.

Кметът възнамерява при успешна сделка да построи на гръцките острови бизнес-центрове и да създаде специални туристически зони. Сред преимуществата на подобна сделка за Литва експерти смятат, че ще е и помощта на Европейския съюз. Брюксел ще трябва да ги включи в своите програми, по които финансира слабо развити райони.

Засега гръцкото правителство отказва да сложи на тезгяха острови, принадлежащи на държавата. Преди дни премиерът Самарас заяви, че отчуждаването на необитаеми острови е възможно при спазването на доста условия, но като цяло идеята държавата да се раздели с тези парчета земя не е популярна в Гърция.

Редактор: Яна Баярова

Гърция: пари за здраве няма

От икономията до мизерията крачката е само една - и гръцкото здравеопазване вече е "отвъд". Пари няма дори и за най-елементарните лек...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com