Кой е новият водач на Крим?

61720
Кой е новият водач на Крим?

Кой е новият водач на Крим? Само преди две седмици Сергей Аксьонов - сегашният премиер на автономната република, беше един незначителен политик. Той ръководеше малка партия с проруска насоченост, която на последните регионални избори в републиката взе едва четири процента от гласовете. Наред с това, той беше малко известен бизнесмен със съмнително минало, с прякор "Гоблин". Преведено, това означава нещо като зъл елф и останка от дните, когато на черноморския полуостров след разпадането на Съветския съюз процъфтяваха престъпните банди.

Времената се промениха. Днес Аксьонов е ръководител на регионалното правителство- един човек, който, по всичко изглежда, бе доведен на тази позиция от Москва, и сега работи усилено, за да интегрира Крим в Руската федерация.

Русия отхвърли предложенията на САЩ за Украйна

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обясни, че американските предложения към Русия относно нормализиране на ситуацията в ...

Аксьонов също така ръководи чисто нова армия от 30 мъже, въоръжени с автомати AK-47, които все още се учат да маршируват във формация. Те вече положиха клетва в парк на регионалната столица Симферопол и приветстваха Аксьонов като свой "командир".

Референдумът в Крим, насрочен за 16 март, ще направи част острова руска, заяви бившият полупрофесионален боксьор по време на церемонията, като обаче допълни, че не таи недоволство срещу Украйна.

"Ние не сме врагове на тези войници, които са се заклели във вярност към украинската държава", увери той по отношение на униформените украинци, които сега са се барикадирали в своите бази в Крим- без да бъдат сигурни какво ще се случи с тях. Те могат да напуснат острова и да отидат в Украйна, каза кримският премиер, който описва себе си като "миротворец".

Но в столицата Симферопол хората си спомнят за неговия прякор от 90-те години. Той не е бил голям престъпник, а по-скоро ръководител в банда, която често се е замесвала в изнудване и измама. Или поне така казват някои.

Според други пък, съобщенията за криминалното минало на новия лидер не са нищо повече от атаки от страна на негови врагове. Проучванията са показали, че той няма връзки с криминални групи.

САЩ няма да признаят резултатите от кримския референдум

Съединените щати нямат намерение да признаят резултата от референдума за по-нататъшната съдба на Крим. Това заяви американският послани...

Не са малко обаче хората, които смятат Аксьонов за марионетка на Кремъл, който след свалянето на Виктор Янукович изпрати стотици войници в Крим, за да си осигури контрола върху полуострова.

Това наистина беше едно внезапно идване на власт за Аксьонов, който влезе в политиката едва през 2009 г., когато обедини три организации, подкрепящи Москва, в партията "Руско единство". Със своята политическа реклама, в която сравняват противниците на Янукович с нацисти, те се стремят да привлекат по-голямата част от рускоезичното население на Крим. За републиката те обещават златна епоха, рай с лозя, работни места и заможни туристи.

Доскоро Аксьонов също така заявяваше, че не се занимава с излизането на Крим от Украйна. Партията "никога не е искала да разделя Крим от Украйна", увери той преди три седмици в интервю за голяма медия.

Според местните журналисти, кримският премиер е стъпил на политическата сцена с подкрепата на Владимир Константинов. Това е председателят на проруския регионален парламент и виден предприемач, който в момента е въвлечен в скандали за непогасени банкови заеми и неуспешни строителни проекти. Досега обаче така и не се е стигнало до официални разследвания. Всичко това обаче не впечатлява особено последователите на Аксьонов.

Das Handelsblatt

80% от населението на Крим иска присъединяване към Русия

По-малко от седмица преди референдума на 16 март, повече от 80% от жителите на Крим подкрепят присъединяването към Русия, предаде БГНЕС...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа