Командир на автомобилния батальон в Бахчисарай предаде силите за самоотбрана на Крим

22401
Командир на автомобилния батальон в Бахчисарай предаде силите за самоотбрана на Крим
Снимка: Getty Images/Guliver

Командирът на автомобилния батальон в Бахчисарай е предал поделението на силите за самоотбрана на Крим, съобщава Украинская правда.

„Заедно с група въоръжени представители на кримската самоотбрана, които по някои източници са ръководени от полковник Макагонов от руската армия, на територията на автомобилния батальон на украинските военноморски сили в Бахчисарай е пристигнал изчезналият миналия ден командир Владимир Садовник.

Кой е новият водач на Крим?

Кой е новият водач на Крим? Само преди две седмици Сергей Аксьонов - сегашният премиер на автономната република, беше един незначителен...

Строявайки личния състав на поверената му част Садовник заявил: „Който е с мен - крачка напред”. От строя излезли определен брой военнослужещи. В строя са останали всички офицери и професионални военнослужещи от други региони на Украйна. След това Садовник заявил, че тези, които не са с него могат да напуснат територията на поделението”, заяви началникът на медийния център на министерството на отбраната на Крим Владислав Селезньов.

След описаните действия на плаца бил свален флагът на украинските военноморски сили и било издигнато руското знаме.

Армията на Крим е създадена поради присъствието на незаконни въоръжени формирования, заяви кримският премиер Сергей Аксьонов.

„Върховният съвет на Крим ми даде пълномощия за създаването на въоръжени сили с оглед на това, че на територията на полуострова се намират незаконни въоръжени формирования. В момента армията се подчинява лично на мен. След като приключи процесът по реорганизация на органите на висшата власт, военните подразделения ще се подчиняват на Върховния съвет на Крим”, заяви Аксьонов.

САЩ няма да признаят резултатите от кримския референдум

Съединените щати нямат намерение да признаят резултата от референдума за по-нататъшната съдба на Крим. Това заяви американският послани...

Източник: Фокус

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа