Крайната десница в Швеция поиска референдум за имиграционната политика

3149
Крайната десница в Швеция поиска референдум за имиграционната политика
Снимка: Getty Images/Guliver

Крайната десница в Швеция поиска референдум за преразглеждане на имиграционната политика. Страната се слави със здравата си икономика, добре развита социална система и търпимост към новодошлите. По тази причина тя е на първо място в Европейския съюз по броя на бежанците, получили официален статут, отнесен към броя на местните жители.

С население под 10 милиона, скандинавската страна прие през миналата година 80 хиляди души, бягащи от въоръжени конфликти и авторитарни режими в своите държави, предаде БНР.

ООН свиква специална среща за миграцията през септември

ООН ще проведе на 30 септември специална среща по наболелите проблеми, свързани с нелегалната имиграция. Това съобщи генералният секрет...

Според лидера на крайнодесните „Шведски демократи“ обаче е време политиката на „отворени обятия“ да бъде прекратена. Джими Окесон обвини политическите си опоненти за многобройните нещастия на имигрантите. Щедрите социални облаги привличат тези хора и ги карат да рискуват собствения си живот и живота на своите деца, обясни Окесон.

Тежест на изявлението му придаде едно от последните проучвания на общественото мнение, според което „Шведски демократи“ са на първо място с 25 на сто пред управляващите социалдемократи. В настоящия парламент обаче десницата държи само 49 от общо 349 депутати. Всички останали фракции поддържат имигрантите като работна ръка, която ще компенсира ефекта от застаряващото население.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа