Кремъл: Имаме варианти за всякакви санкции

21771
Кремъл: Имаме варианти за всякакви санкции
Снимка: Getty Images/Guliver

За всички равнища на санкции чак до иранския вариант Русия е разработила набор от мерки, които може да влязат в ход, но това не означава, че те ще бъдат въведени. Това заяви по руската телевизия Андрей Белоусов, помощникът на президента Путин по икономическите въпроси, предаде БГНЕС.

"От самото начало на санкциите ние имаме план за действие, който не мога да разкрия. На всички равнища на санкции, от най-дребните до санкции по иракски образец, вече са набелязани определен набор от действия, които може да влязат в сила при определени условия. Но това не означава, че всички ще бъдат приложени", цитира ИТАР-ТАСС изказването на Белоусов.

Той отбеляза, че отговорът на санкциите от първата и втората вълна няма да се формира по принципа наказание – отмъщение. Трябва да действаме така, че да не навредим на потребителя и да помогнем на производителя. Правителството няма да изхожда от позицията да замени уискито с домашна водка и Кока-колата с напитката Буратино, отбеляза Белоусов.

Русия дава пари на "Роснефт" и НОВАТЕК заради санкциите

Компаниите "Роснефт" и НОВАТЕК може да получат помощ от Фонда за националното благосъстояние (ФНБ) за текущи проекти още през 2014 г....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа