Лагард: Няма нови кредити от МВФ за Гърция заради просрочие

5462
Лагард: Няма нови кредити от МВФ за Гърция заради просрочие
Снимка: Getty Images / Guliver

Директорът на Международния валутен фонд Кристи Лагард заяви в телефонен разговор с гръцкия премиер Алексис Ципрас, че нови кредити за Атина няма да бъдат предоставени заради просрочване на плащането от страна на Гърция, заяви представител на фонда.

По думите му Лагард е обяснила на Ципрас, че нови кредити за Гърция няма да бъдат отпуснати, тъй като страната е просрочила поредната вноска за МВФ. "Директорът обясни, че фондът не може да отпусне такива средства по силата на своята политика по отношение на забавяне на плащанията", каза представителят на МВФ. По-рано Лагард не изключи възможността за допълнителна помощ за Гърция.

Тя каза, че финансовата институция ще помогне на Гърция, ако бъде помолена за това. "Международният валутен фонд взе предвид вчерашния референдум, проведен в Гърция. Ние наблюдаваме ситуацията от близо и сме готови да помогнем на Гърция, ако бъдем помолени за това", каза Лагард в изявление. На референдума в Гърция, който се проведе в неделя над 61% от избирателите гласуваха с "не" за предложенията на европейските кредитори за съкращаване на разходите в замяна на кредитиране.

Лагард: МВФ ще помогне на Гърция, ако страната се помоли

Директорът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви, че финансовата институция ще помогне на Гърция, ако бъде помолена ...

Около 39% от гласоподавателите се изказаха за това предложение. Гърция не можа да плати миналата седмица задължението си към МВФ от 1.5 млрд. евро, в резултат на което загуби правото си на по-нататъшно финансиране от фонда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com