Лазаревик: Груевски води към Македония към разпад

20982
Лазаревик: Груевски води към Македония към разпад

Търсим политическа отговорност на Никола Груевски лично и на правителството в Македония. Опозицията ги обвинява, че са подслушвали 20 000 души в период от 4 години, което е изключителен скандал и срам за Македония.

Това заяви пред БНТ Владимир Лазаревик, бивш зам.-министър на здравеопазването в Македония.

За първи път след обявяването на независимостта на Република Македония, на 15 март тази година оставка на правителството поискаха едновременно опозицията, но и лидерът на Форума на свободно мислещите патриоти проф.

Йове Кекеновски, който е член на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ. На 7 март, в разгара на хвърляните една след друга "бомби" от страна на опозицията, уличаващи управляващите в редица злоупотреби с власт и загрижеността на международната общност за случващото се в Македония, изненадващо се появи т.нар. от медиите "амстердамска тройка" - Никола Димитров, Владимир Лазаревик и Перо Димшовски.

Под различна форма в минал период и тримата са участвали в управлението на страната. Никола Димитров е бивш посланик на Македония в САЩ и Холандия, включително и като преговарящ в спора за името на страната. Владимир Лазаревик е бивш заместник-министър на здравеопазването, а Перо Димшоски – бивш заместник-министър на земеделието.

Лазаревик заяви днес, че само съдът може да докаже дали всичките тези хора са били подслушвани.

"Въпросът е много сериозен и ние искаме лично Груевски да понесе политическа отговорност за риска, в който поставя Македония. В момента страната се намира в цялостна изолация от ЕС, НАТО заради политиката, която води Груевски. Ние отправяме апел към хората в Македония за революция на съвестта. Ние искаме да сме част от НАТО, от ЕС, да се решат ключовите въпроси, които обременяват страната ни и да започнем да работим за бъдещето на Македония", категоричен е Лазаревик.

Той отбеляза, че днес Груевски никой няма да го приеме в Европа. "Той е дискредитиран и изолиран. В Македония лъжата се продава за истина, подчерта Лазаревик и добави, че Груевски говори лъжи, а иска да ги продаде за истина.

"Ние имаме друга версия на истината, тя е по-близка до това, което в момента говори лидерът на опозицията, който лично обвинява Груевски, че е включен в криминални акции и че е подслушвал хората", заяви Лазаревик. Той допълни, че в Македония не е лесно да потърсиш истината. "Говорим за политическа отговорност. Не сме съгласни с това, което говори Груевски, не мислим, че той казва истината. Митът за Груевски се руши", подчерта Владимир Лазаревик.

Знам, че това правителство не иска да ни вкара в ЕС, това го знам със сигурност, увери Лазаревик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа