Льо Пен: Гърция да преговаря с ЕС за излизане от еврозоната

12785
Льо Пен: Гърция да преговаря с ЕС за излизане от еврозоната
Снимка: Getty Images/Guliver

Лидерът на френския Национален фронт Марин льо Пен заяви, че Гърция трябва да преговаря с Европейския съюз за координирано излизане от еврозоната и че вижда риск от непопулярност за властите в Атина, ако се подчинят на политиката за строги икономии, предаде БГНЕС.

Льо Пен подкрепи през януари идването на власт на СИРИЗА, тъй като според нея всичко, което допринася за отварянето на дебата за икономиките на държавите и ЕС е положително.

Лидерът на крайнодясната партия заяви още в интервю за гръцката телевизия "Мега", че единственото бъдеще за страната е изход от еврозоната. "Гърците трябва да върнат националната си валута", подчерта тя.

Льо Пен предупреди още, че ако правителството на Ципрас се подчини на мерките за икономии на ЕС ще изпита спад в популярността.

В своето интервю тя също така заяви, че ще се допита до народа за излизането на страната от ЕС ако бъде избрана за президент на изборите през 2017 г. "Идеята ми е да кажа на хората, че ако ме изберат... шест месеца по-късно ще има референдум", каза тя, цитирана от АФП.

"Европейският съюз е смърт, смърт за нашата икономика, нашата социална система и нашата идентичност", каза още тя пред гръцката телевизия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа