Лондон дава още 100 млн. лири хуманитарна помощ за Сирия

4615
Лондон дава още 100 млн. лири хуманитарна помощ за Сирия
Снимка: Getty Images / Guliver

Великобритания ще осигури още 100 милиона лири като хуманитарна помощ заради кризата в Сирия. Това е обещал премиерът на страната Дейвид Камерън в петък, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

С тези средства британската помощ за Сирия вече възлиза на повече от 1 милиард лири.

България може да приеме още 1500 бежанци при ново квотно разпределение

Европейската комисия (ЕК) потвърди официално, че предлага увеличение със 120 хиляди на броя бежанци за разпределение между страните чле...

"Това е най-силният отговор на хуманитарна криза, който Великобритания е правила някога. Никоя друга европейска държава дори не се е доближавала до такова ниво на подкрепа“, заяви Камерън на пресконференция в Мадрид.

Камерън съобщи по-рано, че страната му ще приеме още хиляди бежанци от Сирия. "Ще продължим подхода си да ги взимаме от бежанските лагери. Така те имат по-пряк и безопасен път до Обединеното кралство, вместо да рискуват с опасното пътуване, което за нещастие коства живота на толкова много хора", предаде БНР.

От Агенцията за бежанците към ООН уточниха, че Лондон е предложил убежище на 4 хиляди сирийски бежанци. Досега Великобритания е приела около 5 хиляди бежанци от Сирия по съществуващата схема за разселване.

В Старосел зам.-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева съобщи, че ЕС предвижда сериозни финансови ресурси за районите, близки до конфликтните точки в Близкия изток и Африка, за да останат бежанците близо до домовете си и в по-подходяща за тях културна среда.  

ДНК анализ потвърди участието на българите в трагедията със задушените в камион бежанци

ДНК анализът от пробите, взети от шофьорската кабина на камиона, в който бяха открити 71 починали бежанци на магистрала в Австрия, е по...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа