Лондон не бърза с исканията за законови промени в ЕС

4151
Лондон не бърза с исканията за законови промени в ЕС
Снимка: Getty Images / Guliver

Великобритания най-вероятно ще накара Брюксел да почака още, преди най-сетне да предяви своите претенции за законови промени в рамката на Европейския съюз, без които иначе би излязла от ЕС. Това предположение изказва авторитетната европейска медия Euobserver.

Основание за предположението са думите на британския външен министър Филип Хамънд пред BBC. Той посочи, е Лондон не иска да е крайно „назидателен“ и да дава твърде много препоръки още в началото на разговора. Във вторник, 10 ноември, се очаква Великобритания да прати официално писмо до Брюксел, но най-вероятно то ще резюмира предишни политически изявления на Лондон, а няма да е списък с предложения за законови промени.

Камерън се бави с конкретните искания, за да остане Великобритания в ЕС

Освен с бежанската криза, Дъблинския регламент, специфичната роля на „горещите точки“ и засилването на контрола по външните...

Досега Великобритания говори най-смело за ограничаване на правата на имигрантите за достъп до социални услуги, за изключване на Лондонското Сити от политиките на еврозоната и за по-силна роля на националните парламенти в законодателния процес в ЕС. По първия параграф твърдо против са Полша, Чехия и Литва, много от чиито граждани работят на Острова. По параграф номер две най-много недоволство има от страна на Франция, а Испания и Белгия не искат по-силна роля на националните парламенти на паневропейско ниво.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа