МВФ: Не преодоляхме различията си с Гърция

11457
МВФ: Не преодоляхме различията си с Гърция
Снимка: Getty Images / Guliver

"Гърция и нейните кредитори не постигнаха напредък за решаване на различията си", съобщи Международният валутен фонд (МВФ), предаде БГНЕС.

Часове, след като гръцкият премиер Алексис Ципрас проведе разговори с германския канцлер Ангела Меркел и френския лидер Франсоа Оланд във връзка с евентуалния нов спасителен план, МВФ потвърди, че големите различия не са били преодолени.

"Все още има големи различия между нас в повечето ключови области", заяви говорителят на МВФ Джери Райс. "Няма изгледи тези различия да бъдат преодолени скоро. Така че оставаме далеч от споразумение", заяви той.

Междувременно гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви след среща с ръководителя на ЕК Жан-Клод Юнкер, че различията остават.

"Има сериозни пропасти между Гърция и кредиторите за програмата с реформи на Атина", заяви той след втория кръг от преговори, който завърши без постигане на напредък.

"Ние все още имаме сериозни различия. Работим, за да можем да ги преодолеем, особено тези по фискални и финансови въпроси", каза още премиерът.

Източник от ЕК определи двучасовата среща между двамата като "важна, приятелска и конструктивна". Ципрас и Юнкер се разбрали да останат в тесен контакт през следващите дни.

Източник от една от делегациите, чието име не се назовава, заяви пред ТАСС, че преговорите между Гърция и кредиторите за деблокиране на помощта са в "задънена улица". Нови разговори са предвидени за началото на следващата седмица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com