Махнаха цветята от лобното място на Немцов

11642
Махнаха цветята от лобното място на Немцов
Снимка: Gettyimages.com

Неизвестни унищожиха импровизирания мемориал на мястото на убийството на опозиционния политик Борис Немцов в центъра на Москва, предаде Интерфакс, като цитира Ехото на Москва. Според радиостанцията отнесени са всички цветя, снимки и свещи.

Според очевидци в премахването на цветята и свещите са участвали два камиона КамАз и са присъствали служители на ГИБДД (държавната автомобилна инспекция на МВР на Русия).

Появи се нов свидетел на убийството на Немцов

Появи се нов свидетел за убийството на руския политик Борис Немцов, застрелян на 28 февруари в центъра на Москва. Известно е, че досег...

Това е вторият подобен инцидент за последните дни. На 24 март неизвестни лица разгромиха импровизирания мемориал, посветен на паметта на Немцов, като оставиха бележка и качиха в интернет снима на опустошението.

Днес мемориалът бе частично възстановен. Посред нощ хора донесли цветя на мястото на Москворецкия мост, където куршуми покосиха Немцов. Според руски агенции вече са поставени близо 40 букета.

Борис Немцов беше вицепремиер в средата на 90-те години. Той отговаряше за икономическата политика. Неговото участие във властта ще остане в масовото съзнание на руснаците като време на корупция и безогледен грабеж, а също така с редица провали, включително довеждането на страната до фалит през 1998 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа