Малмстрьом казва нещо много плашещо във връзка с ТПТИ

13354
Малмстрьом казва нещо много плашещо във връзка с ТПТИ

Европейският комисар по въпросите на търговията Сесилия Малмстрьом е коментирала пред журналист от британския вестник Independent, че мандатът й не й е даден от европейския народ. Журналистът се среша с нея по повод продължаващите преговори между Брюксел и Вашингтон за Транс-атлантическото търговско споразумение (ТПТИ).

Като комисар по търговията Малмстрьом има влиятелна позиция в апарата на ЕС, посочва вестника, цитиран от БГНЕС. Това я прави отговорна за търговската и инвестиционна политика на държавите членки на съюза, а също така участва и във финализирането на ТПТИ със САЩ.

ЕК: Страните членки да убедят гражданите си за ползите от ТПТИ

Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом заяви, че държавите членки в ЕС трябва да покажат повече управленска воля, за да уб...

"По време на нашата среща зададох въпрос на Малмстрьом за огромната опозиция срещу ТПТИ в цяла Европа. През последната година рекордните 3,5 млн. европейски граждани се подписаха в петиция срещу нея“, посочва авторът на интервюто Джон Хилари.

"...Когато попитах търговският комисар как може да продължи упоритата си поддръжка на сделката в лицето на такава голяма обществена опозиция, нейният отговор дойде студен като лед: „Не получавам мандата си от европейския народ“, се посочва статията.

Официално, европейските комисари се предполага, че трябва да следват избраните европейски правителства. Въпреки това ЕК провежда преговорите за TTIP при закрити врата без достатъчното участие на европейските правителства в този процес, посочва още Хилари в своя текст.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа