Малмстрьом приветства плана на Обама за борба с климатичните промени

4934
Малмстрьом приветства плана на Обама за борба с климатичните промени

Европейският комисар по търговията Сесилия Малмстрьом приветства обявения от американския президент Барак Обама план за намаляване на въглеродните емисии.

"Приветстваме изключително много обявения план от президента Барак Обама. Това е въпрос, който е от огромна важност за нас и твърдо смятаме, че този план води до по-голям ангажимент от страна на САЩ, какъвто видяхме и от други страни към Париж", посочи Малмстрьом по време на пресбрифинг в Брюксел, предаде БНР.

ЕК: Страните членки да убедят гражданите си за ползите от ТПТИ

Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом заяви, че държавите членки в ЕС трябва да покажат повече управленска воля, за да уб...

Френският президент Франсоа Оланд също приветства американския план като съществен принос на предстоящата световна конференция за климата в Париж през декември, съобщи АФП. В изявление Оланд заяви, че планът е ключова стъпка към декарбонизацията на американската икономика и приветства смелостта на американския президент Барак Обама да финализира проекта.

Планът на Обама предвижда до 2030 година въглеродните емисии от топлоцентралите да бъдат сведени до 32% под равнището от 2005 година. Проектът бе приветстван от ООН и ЕС, но бе подложен на остра критика от републиканците.

Париж ще бъде домакин на Конференцията за климата на ООН в края на годината. Организаторите се надяват да бъде сключено споразумение за ограничаване на глобалното затопляне до 2 градуса по Целзий над прединдустриалните равнища

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа