Мандатът на мисията на ОССЕ в Украйна не е в сила за Крим и Севастопол

16641
Мандатът на мисията на ОССЕ в Украйна не е в сила за Крим и Севастопол
Снимка: Getty Images/Guliver

Мандатът на мисията на ОССЕ в Украйна не е в сила за Крим и Севастопол, станали част от Русия. Това отразява новата политико-правна реалност, съобщи Министерство на външните работи на Русия, цитирано от РИА Новости.

Коментирайки санкциите срещу страната, ведомството допълва, че руската страна си запазва правото да даде адекватен отговор на въведените от европейския съюз на 20 март допълнителни санкции спрямо Русия.

ЕС остава ангажиран с териториалната цялост на Украйна, заяви Орешарски

Тази сутрин беше подписана политическата част от Споразумението за асоцииране на Украйна с Европейския съюз. Това каза министър-председ...

Русия се надява мисията на ОССЕ в Украйна ще помогне за преодоляване на кризата и ще прекрати бушуващия националистически бандитизъм.

„Мандатът на мисията на ОССЕ отразява новата политико-правна реалност и не се разпространява над Крим и Севастопол, станали част от Русия. Той предвижда разполагане на 100 международни цивилни наблюдатели в Киев и девет други града в Западна, Източна и Южна Украйна”, се казва в коментар на сайта на руското външно министерство.

Решението на Европейския съюз за въвеждане на допълнителни санкции спрямо Русия определят в руското външни министерство като „откъснато от реалността”, каза говорителят на ведомството Александър Лукашевич цитиран от РИА Новости.

„Жалко, че ЕС взе решение, което е откъснато от реалността. Смятаме, че е време да се върнем на прагматичната основа на сътрудничество, отговарящо на интересите на нашит страни. В същото време е разбираемо,че руската страна си запазва правото да даде адекватен отговор на предприетата акция”, се казва в коментар на Лукашевич, публикуван на сайта на МВнР на Русия.

Медведев: Личната слабост на Янукович обрече украинците на по-големи страдания

Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев смята, че кризата в украинската държава не е случайна, предаде Обозреватель. Според М...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа