Медведев: Русия може да се справи и с още санкции

21672
Медведев: Русия може да се справи и с още санкции
Снимка: Getty Images / Guliver

Русия е готова да се справи с нови санкции на западните страни, засягащи ключови сектори от икономиката й, увери руския премиер Дмитрий Медведев, предаде БГНЕС.

"Това е нов път без изход, но ако някои от нашите западни партньори решат все пак да поемат по него, ние няма да имаме друг изход освен да се справяме със собствени сили. И ще спечелим", заяви Медведев в реч пред Думата (долната камара на парламента).

САЩ и ЕС, които вече наложиха санкции на руски високопоставени представители и на финансови организации заради присъединяването на Крим към Русия, планират да задействат нови санкции, най-вече икономически, на фона на влошаващото се положение в Източна Украйна.

"Убеден съм, че ще успеем да минимизираме последствията от санкциите. Разбира се, няма да се откажем от сътрудничеството с чуждестранни компании, включително от западните страни. Но ще бъдем готови да се справим с неприятелските мерки", отбеляза Медведев.

Той каза още, че секторите, които могат да бъдат засегнати от санкциите, като отбраната и капиталовите активи ще получат от правителството "необходимата подкрепа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа