Медведев посочи България като отрицателен пример

20514
Медведев посочи България като отрицателен пример
Снимка: Getty Images / Guliver

Руският премиер Дмитрий Медведев в голяма статия във вестник "Независимая газета" говори за новите правила, по които се строят взаимоотношенията между Русия и Украйна. Като пример какво се случва с държавите, които влизат в ЕС той посочва данни за България.

"Киев, пише Медведев, си струва да се вгледа в опита на своите югозападни съседи, които все пак влязоха в ЕС. Да оцени какво се е изменило в тяхната икономика, увеличил ли се е след това техният брутен вътрешен продукт (БВП), доколко са пораснали или спаднали доходите на населението и каква е динамиката на безработицата. И главното, много ли чужди инвестиции са влезли при тях или напротив – обемите им са се съкратили в пъти", пише Медведев.

Проблемът с 'Южен поток" не опира до България, твърди Медведев

България блокира проекта "Южен поток" под натиска на САЩ и ЕС. Членките на ЕС обаче могат да се включат към новия руски газов проект п...

Руският премиер сочи като отрицателен пример България: "След влизането на страната в ЕС през 2007 година за 6 години безработицата се е увеличила от 6,9 до 11,8%. Чуждите инвестиции са намалели за същия период почти 9 пъти (от 9,051 милиарда евро до 1,092 милиарда евро). А нали тези страни с нищо не са по-лоши от Украйна, примерно са съпоставими по равнището на развитие и природно-климатичните условия", посочва Медведев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа