Меркел настоя Великобритания да остане в ЕС

13543
Меркел настоя Великобритания да остане в ЕС
Снимка: Getty Images / Guliver

Германският канцлер Ангела Меркел настоя Великобритания да остане в ЕС и определи страната като жизненоважен излаз на европейските страни към света, предаде AFP.

По-рано канцлерът предупреди британския премиер Дейвид Камерън, че имиграционната политика на страната му се приближава към точка, от която няма връщане.

Великобритания ще въведе по-строги закони срещу чуждестранните бойци

Британските граждани, които станат чуждестранни бойци в други държави, може да бъдат спрени от връщане у дома, а паспортите на заподозр...

Въпреки това в понеделник Меркел настоя, че Великобритания има важно място в Съюза, и увери, че ще направи всичко възможно за оставането й като член на ЕС.

По отношение на ситуацията в Украйна Меркел призова Запада да не губи надежда за изхода от украинската криза и увери, че Русия „няма да надделее”.

Анексирането на Крим към Русия през март 2014 година „постави под въпрос мирната политика на Европа”, каза канцлерът и допълни, че това е продължило с упражняването на влияние за дестабилизацията на Източна Украйна.

„Кой би помислил, че 25 години след падането на Берлинската стена, след края на Студената война и разделението на Европа и на света на две, нещо подобно би могло да се случи в сърцето на Европа?”, заяви Меркел в речта си в Сидни, Австралия.

Имигрантите все пак не изяждат хляба на британците

Натрапваната от медии и политици теория, че българите, румънците и останалите имигранти във Великобритания отнемат работата на британци...

„Старото мислене, мисленето в рамките на теориите на влияние, където международното право е нарушено, не трябва да взимат превес. Убедена съм, че това няма да се случи”, увери германският канцлер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа