Меркел очаква Гърция да изпълни поетите ангажименти

6137
Меркел очаква Гърция да изпълни поетите ангажименти
Снимка: Gettyimages

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви днес, че очаква Атина да се придържа стриктно към реформите, които трябва да осъществи в замяна на договорената трета спасителна програма в размер до 86 млрд. евро.

Ще имаме нови избори в Гърция и аз работя върху предположението, че новите управляващи в Атина ще изпълнят поетите ангажименти, каза Меркел по време на пресконференция в Берлин, съобщава агенция Ройтерс, цитирана от БНР.

Световноизвестен режисьор прави филм за Варуфакис и гръцките преговори

Филм за преговорите между правителството на СИРИЗА и кредиторите на Гърция през първата половина на 2015 подготвя световноизвестният ре...

Това сякаш е сигнал, че Меркел не изглежда обезпокоена относно възможността след предсрочните избори в Гърция на 20 септември новите управляващи в Атина да се отклонят от договорения с международните кредитори път на реформи.

Разполагаме с трета спасителна програма и вече изплатихме първия транш по нея, допълни тя, показвайки, че спасителният финансов пакет работи както е планирано, заяви тя.

Германският канцлер също така отбеляза, че не вижда възможност за понижаване на лихвените проценти на гръцкия дълг, но подчерта, че партньорите от еврозоната биха могли да отложат датата, когато Атина трябва да започне да изплаща предоставените на страната спасителни заеми.

Мисля че когато става въпрос за лихвените проценти, ние нямаме място за маневриране, тъй като лихвените ставки вече са много ниски, заяви Меркел по време на пресконференция в Берлин. Според нея обаче има известна възможност за маневри по отношение на така наречения "гратисен период", който да бъде даден на властите в Атина, преди те да започнат да обслужват своите външни задължения.

Целта на Ципрас на изборите е абсолютно мнозинство

Целта на радикалната левица Сириза на предсрочните парламентарни избори на 20 септември е да получи „силен мандат, абсолютно мно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com