Меркел поиска „справедливо разпределение“ на бежанците в целия ЕС

4373
Меркел поиска „справедливо разпределение“ на бежанците в целия ЕС
Снимка: Gettyimages

Германският канцлер Ангела Меркел настоя, че бежанци трябва да бъдат разпределени в целия Европейски съюз според способността на страните членки да ги приемат, като част от стратегия за справяне с безпрецедентна имиграционна криза в Европа, информира Topnovini.bg.

„За онези бежанци, които са преследвани или са избягали от война, трябва да има справедливо разпределение в Европа,основано на икономическата мощ, производителността и размера на всяка страна", изтъкна Меркел на съвместна пресконференция с испанския си колега Мариано Рахой, съобщава "Ройтерс".

Меркел: Страните –членки трябва да споделят отговорността

Германският канцлер Ангела Меркел призова германците да не участват в протести срещу приема на бежанци. „Не следвайте тези, коит...

Меркел и Рахой посочиха, че Европейската комисия трябва да направи повече, за да помогне за разрешаване на кризата, включително да предостави списък на сигурните страни, от които идват имигрантите, така че да е по-лесно да се определи дали имигрантите имат право да имат претенции за предоставяне на убежище.

„Ние сме съгласни, че ЕК трябва да определи сигурните страни на произход, че европейските страни трябва да обединят силите си, за да помогнат на Италия и Гърция да отворят регистрационни центрове и че тези, които нямат право на престой, да се върнат в страните си", коментира Меркел.

От своя страна Рахой се съгласи с германския си колега и допълни, че сегашната криза с мигрантите ще е най-голямото предизвикателство пред Европа през следващите години.

Испания е преживявала подобни трагедии на границите си, каквито стават в момента на други граници на ЕС, заяви още той.

Меркел: Бежанците трябва да бъдат интегрирани по-бързо в Европа

Трябва да се взимат по-бързо решенията по молбите за убежище и бежанците, които бъдат приети в ЕС, да бъдат по-добре интегрирани, заяви...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа