Министърът на икономиката на Украйна подаде оставка

14218
Министърът на икономиката на Украйна подаде оставка
Снимка: Getty Images/Guliver

Министърът на икономиката на Украйна Павло Шеремета, който е в конфликт с премиера Арсений Яценюк, съобщи, че е подал оставка. Това става в момент, когато страната води кървава война със сепаратистите от Източна Украйна и страда от дълбока икономическа криза, предадоха световните агенции, информира БГНЕС.

"Вместо да се боря с досегашната система, аз реших да работя с хора, които ще изградят системата на утрешния ден", посочи Шеремета на страницата си в социалната мрежа Facebook. Той обясни днес пред медиите, че "червената линия" е била прекосена вчера, когато правителството назначи за търговски представител Валерий Пятницки без съгласието на министъра, на когото е подчинен.

Щетите от войната в Украйна ще възлязат на над 600 млн.долара

За възстановяването на щетите от конфликта в Източна Украйна ще бъдат нужни 600 млн.долара. Това заяви украинският министър на финансит...

За да влезе в сила, оставката трябва да бъде одобрена от парламента.

Икономистът Павло Шеремета /43 г./ е получил образованието си в САЩ. Миналата седмица неговото ведомство беше критикувано от Яценюк за слаби резултати в реформите.

"Не съм доволен от скоростта и дълбочината на реформите, докато подкрепяните от Русия сепаратисти правят всичко възможно да задушават украинската икономика, унищожавайки инфраструктурата в източната част на страната и причинявайки щети за милиарди", заяви премиерът на заседание на кабинета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа