Moody's очаква нови проблеми за кипърските банки

10828
Moody's очаква нови проблеми за кипърските банки

Агенцията за кредитен рейтинг Moody's очаква нови проблеми за банките на островната държава Кипър. Американската корпорация оставя отрицателна перспективата пред тях.

През следващите 12-18 месеца ще се увеличат проблемните кредити, което ще доведе до ръст на загубите и ерозия на банковия капитал. Освен това е налице невъзможност на банките да разширят базата си в резултат на крехкото доверие на вложителите след кризата от март миналата година. Към това Moody's добавя очакванията си за по-ниски корпоративни печалби, намаляване на жизнения стандарт на домакинствата, висока безработица и падащи цени на имотите в Кипър.

Последният транш за Кипър под въпрос

Шансовете Кипър да получи последния транш от помощта от международните кредитори са под съмнение, тъй като не са доволни от новия з...

Допълнителни усложнения се очакват при започващите общоевропейски стрес-тестове заради оспорваното от тройката международни кредитори ново кипърско законодателство за необслужваните заеми и разпродажбата на ипотекираното имущество на банковите длъжници, информира БНР.

Новите проблеми, които възникват, са заради спорното законодателство за ипотекираните имоти на банковите длъжници и погасяването на необслужваните кредити. В стрес-теста участва най-големият трезор на острова - Банката на Кипър, в която процентът на необслужваните кредити достига 58% от кредитния й портфейл.

 

 

Moody`s завиши прогнозата си по рейтинга на ЕС

Рейтинговата агенция Moody`s завиши прогнозата си по кредитния рейтинг на Европейския съюз от "негативна" на "стабилна". Рейтингът "АА...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа