Москва ядоса канадския дипломат №1 и той се закани да засили санкциите

28497
Москва ядоса канадския дипломат №1 и той се закани да засили санкциите
Снимка: Thinkstock

Канадският външен министър Роб Никълсън се закани, че Канада може да засили санкциите срещу Русия заради нарушения на Минските споразумения. "Виждаме различни случаи на нарушения на споразумението", заяви той. Канада е готова "да продължи да оказва икономически и политически натиск, ако не бъдат спазвани споразуменията, подписани в Минск", подчерта министърът, цитират от "Глоуб енд Мейл".

Междувременно по-рано този месец Би Би Си съобщи за доклад на комитета на лордовете на британския парламент по въпросите на ЕС, в който се кацва, че относно украинската криза Европа се държи като лунатик.

Сноудън не иска да критикува Америка от Русия

Бившият служител на ЦРУ Едуард Сноудън отказва интервюта за медиите, защото не иска да критикува САЩ от Русия. Това заяви адвокатът му ...

Документът упреква премиера Дейвид Камерън и Министерството на външните работи, че по време на кризата Великобритания не е проявила "достатъчна активност и не е полагала видими усилия" за нейното разрешаване. В същото време германската канцлерка Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд станаха автори на поредната мирна инициатива.

Според лордовете позицията на Русия не е била прогнозирана в необходимата степен, когато ЕС бе стигнал до подписването на споразумение за асоцииране с Украйна, което в крайна сметка предизвика кризата.

По думите на ръководителя на комитета лорд Кристофър Тугендгат "причина за катастрофалното изопачаване на настроенията в навечерието на кризата е била липсата на надежден и ефективен аналитичен потенциал както във Великобритания, така и в целия ЕС".

В същото време наскоро британският в. "Индипендънт" разкри една слабост колкото на Великобритания, толкова и на Запада във възприемането на събитията в Украйна. Официален Лондон се оказа ограничен в разбирането на кризата в Украйна заради недостатъчното владеене на руски език сред дипломатите на кралството, написа изданието.

Москва и Брюксел сядат да обсъдят граничния газ хъб

Русия и Еврокомисията са готови да обсъдят въпроса за доставки на газ в Европа от хъб на границата между Гърция и Турция, където ще бъд...

"Индипендънт" се позова на "нов разгромен доклад на британските парламентаристи", който подчертава "обезпокоителното" равнище на владеене чужди езици сред служителите на Министерството на външните работи на кралството. Отбелязва се, че в тази връзка "британското правителство е било в неведение" за събитията около Крим. "Езиковата подготовка в британското външнополитическо ведомство е толкова лошо, че официалните лица не са могли адекватно да консултират правителството", пише вестникът.

"По отношение на Русия и другите страни британската дипломация пострада заради загуба на езикови навици", твърди бившият британски посланик в Москва Тони Брентън. В доклад на парламентарна комисия се казва, че равнището на познаване на руски език във Форин офис е 27%, докато при другите езици то е 38 процента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа