Мюсюлманинът, който спаси клиенти на атакувания еврейски магазин

21628
Мюсюлманинът, който спаси клиенти на атакувания еврейски магазин

Амеди Кулибали убива четирима души в еврейски кашер магазин в квартал Порт дьо Венсен в Париж. Ако не бяха действията на служителя мюсюлманин Ласана Батили, жертвите щяха да са много повече, пише френското издание "Паризиен".

24-годишният мъж, чийто корени са от Мали, бил на смяна при нападението. Ласана отвел шестима клиенти в мазето на магазина, за да избегнат стрелбата. После ги скрил във фризер, с дебела метална врата, като го изключил, за да не замръзнат. Загасил осветлението и казал: „Бъдете спокойни. Аз излизам”. Ласана се измъкнал през шахтата на товарния асансьор и успял да даде безценни сведения на полицията, за да могат спецчастите успешно да обезвредят Амеди Кулибали.

Побоите над чужденци се увеличават драстично, казват от МВР

Побоите над чужденци или цигани в България, извършвани от познатите в обществото като „скинари”, зачестяват. Това сочат дан...

Заключени във фризера, заложниците могли да дават сведения на полицията. След края на драмата, те благодарили на Ласана. Според „Паризиен”, един от хората, които служителят спасил, е едномесечно бебе.

Още докато трае интервюто на младежа по телевизионния канал BFMTV, интернет потребителите заливат сайта на медията с горещи благодарности и възхищение от героизма на Ласана. "Заслужава Орден на Почетния легион за постъпката си (най-високото държавно отличие на Франция - бел. ред.)", пишат много от зрителите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа