НАТО: Все още има руски войници в Украйна

24469
НАТО: Все още има руски войници в Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

Стотици руски войници, включително специални сили, продължават да са в Източна Украйна, където примирието беше нарушено в последните дни, заяви говорител на НАТО, предаде БГНЕС.

"От началото на примирието има значително изтегляне на руски конвенционални сили от Украйна. Но стотици руски войници, включително специални сили, продължават да са в Украйна", заяви Джей Янцен.

Москва продължава да отрича подкрепа на нейни войници за проруските сепаратисти в източната част на Украйна, където беше постигнато споразумение за примирие на 5 септември. Спирането на огъня, което беше потвърдено на 20 септември при нови преговори в Минск, Беларус, не попречи на интензивните боеве. Вчера при тях загинаха деветима души в редиците на украинската армия и четирима сред цивилните. Днес станаха сблъсъци с тежко оръжие около летището на Донецк, основен град в ръцете на бунтовниците.

"Не констатирахме продължаване на намаляването на руските войски в Украйна от една седмица насам", подчерта Янцен. Той допълни, че 20 000 руски войници продължават да са разположени в Русия "близо до границата с Източна Украйна". Тези данни на НАТО са непроменени от юли насам.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа